Boutique-hotellit

Design-hotellit ovat yksilöllisiä majoituspaikkoja. Design- tai lifestyle-hotelleita kutsutaan yleisesti boutique-hotelleiksi ja niiden suosio alkoi jo 1980-luvun puolivälissä kansainvälisissä suurkaupungeissa, kuten New York, Lontoo ja San Francisco. Boutique-hotellit ovat nykyään kansainvälisesti suosittuja majoituspaikkoja, jotka tarjoavat matkailijoille yksilöllisiä majoitusratkaisuja. Boutique-hotellit ovat tunnelmallisesti, yksilöllisesti ja persoonallisesti sisustettuja. Huoneiden lukumäärä rajoitetaan tavallisesti noin 50 huoneeseen, mihin on syynä useimmiten aina matkailijoiden viihtyvyys pienemmässä hotellissa.

Boutique-hotellit Helsingissä

Suomessa boutique-hotelleita löytyy muun muassa Helsingistä, josta matkailija löytää kooltaan ja tyyliltään erilaisia hotellivaihtoehtoja. Hotelli Finn on oiva esimerkki viehättävästä Boutique-hotellista. Hotelli sijaitsee aivan Helsingin keskustassa, Mannerheimintien ja Forum-korttelin läheisyydessä. Hotellin hintataso on suhteellisen edullinen verrattuna moniin keskellä kaupunkia sijaitseviin hotelleihin. Hotellihuoneet ovat siistejä, ruoka on maistuvaa ja hotelli sijaitsee desingn-liikkeiden ja yöelämän läheisyydessä.

Suosittu design-hotelli Klaus K Hotel sijaitsee aivan Helsingin keskustassa. Hotellin sisustus on näyttävä, moderni, erottuva ja tunnelmallinen, jossa viihtyy matkailija kuin matkailija. Huoneistokoot vaihtelevat pienistä yhden tai kahden huoneista aina parvekkeella varustettuihin kattohuoneistoihin. GLO Hotel Kluuvi on upea ja moderni lifestyle-hotelli, jonka vahvuuksia ovat

hotellin keskeinen sijainti ja lähistöllä olevat ravintolat ja shoppailu-mahdollisuudet.

Vinkkejä boutique-hotellin valintaan

Boutique-hotellia valitessasi kannattaa aina miettiä, millaista palvelua, tunnelmaa ja viihtyvyyttä haluaa. Pitääkö maaseudun rauhasta ja ihanasta maalaisromantiikasta, kuten hetkistä, joiden aikana voi pysähtyä miettimään ja unelmoimaan esimerkiksi aidon takkatulen ääressä? Vai onko mielessä aktiivinen kaupunkiloma ammattitaitoisen sisustussuunnittelijan sisustamassa huoneessa tai ehkäpä jotakin siltä väliltä? Boutique-hotellit sisätiloineen saattavat vaihdella luksustason sisustuksesta aivan minimalistiseen, eli pieni on kaunista -periaatteella toteutettuun, joten oikea vaihtoehto löytyy varmasti kaikille.

Boutique-hotellien tunnelma

Boutique-hotelli on aina pienehkö, persoonallisesti sisustettu ja tavallisesti perheomisteinen hotelli tai majoituskokonaisuus. Ensimmäiset design-hotellit perustettiin New Yorkiin, San Franciscoon ja Lontooseen 1980-luvulla. Viime vuosina boutique-hotellien suosio on myös Suomessa ollut jatkuvassa kasvussa. Kyseisistä hotelleista voi löytää tyyliä, tunnelmaa ja monien kaipaamaa ystävällistä asiakaspalvelua.

Boutique-hotelleissa huoneiden sisustus poikkeaa toisistaan eikä niitä ole sisustettu tasaisen varmasti aina saman kaavan mukaan niin kuin hotelliketjuilla on tapana. Yleisesti suosittua on, että niin sanotun design-hotellin asiakas valitsee aina, jos mahdollista eri huoneen kyseisessä hotellissa vieraillessaan. Yleisesti on tunnettua, että boutique-hotellit miellyttävät niin pariskuntia kuin myös yksin matkaavia, ja erityisesti design-hotellien sanotaan olevan suuressa suosiossa taiteilijoiden, kirjailijoiden ja omaa tilaa sekä rauhaa haluavien parissa.

Boutique-hotellit jyräävät

Nykyään niin sanottujen perheomisteisten hotellien sekä pienten ja suurten hotelliketjujen omistajien pitää olla hereillä palvelutason, hotellien siisteyden ja viihtyvyyden suhteen. Hotellien halutaan löytävän tiensä yhä useampien matkalijoiden suosioon, joten esimerkiksi ammattitaitoisen henkilökunnan valintaan kiinnitetään jatkuvasti tarkkaa huomiota. Suositut boutique-hotellit haluavat herättää matkailijoiden huomion ja nostavat jatkuvasti suosiotaan niin Suomessa kuin myös maailmalla.

Kansainvälisesti boutique-hotellit pyrkivät luomaan asiakkailleen miellyttävän ja kodinomaisen tunnelman, ja jopa ylittämään asiakkaiden odotukset. Pieni luksus niin arjessa kuin juhlassakin on varmasti jokaisen matkailijan mieleen. Nettiyhteyksien toiminta on erityisen tärkeää ja majoituksen tulee toimia muutenkin asiakaslähtöisesti eli esimerkiksi sänkyjen pitää olla hyvälaatuisia ja vuodevaatteiden siistejä. Boutique-hotellien yksi selkeimmistä keinoista erottautua edukseen hotellimarkkinoilla on tietenkin asiakaspalvelu. Henkilökunta luo hotellin tunnelman, jossa asiakkaat voivat tuntea olonsa rennoksi.

Aterioissa suositaan niin kansainvälisiä trendejä kuin erityisesti lähiruokaa. Design-hotelleissa kaikki raaka-aineet ovat yleisesti erittäin tuoreita ja lähistöltä tulleita. Lemmikit otetaan nykyään huomioon paremmin kuin koskaan aikaisemmin, unohtamatta kuitenkaan muita hotellin vieraita, joista jotkut saattavat olla allergikkoja. Lemmikkien huomioiminen vaikuttaa luonnollisesti matkailijoiden hotellihuoneiden valintaan huomattavasti.