Mitä tehdä hotellissa?

Hotellissa vietetyt yöt ovat yleensä harvinaista luksusta ja selvitämmekin nyt miten voit ottaa kaiken irti siellä vietetystä ajasta. Päivän tai illan viettäminen hotellissa voi kuulostaa ajan tuhlaukselta jos olet esimerkiksi lomalla ja haluat nähdä kohteestasi mahdollisimman paljon, mutta kaikkien meidän pitäisi välillä muistaa myös rentoutua. Jos tämä tarkoittaa sitä että haluat viettää koko päivän huoneessasi tekemättä mitään, kannustamme ehdottomasti näin tekemään.

Hotelleja on monia erilaisia ja niiden tarjoamat mukavuudet ja palvelut vaihtelevat tietysti hotellista riippuen, mutta perusasiat pysyvät yleensä samoina. Pääasia on kuitenkin se että olet poissa kotoa ja paikassa jossa sinun ei tarvitse huolehtia esimerkiksi siivoamisesta, ruoanlaitosta tai muusta arkielämän häsellyksestä.

Suosituin tapa rentoutua ja viettää aikaa hotellihuoneessa on tietysti rentoutuminen, loikoilu sängyssä sekä tietysti nokosten ottaminen silloin kun itseä huvittaa. Monelle paras osa hotelliyössä onkin huoneen mukava sänky puhtaine lakanoineen. Sängystä käsin on mukava esimerkiksi katsella tv:tä, lukea kirjaa, pelaa kasinopelejä suoraan puhelimellasi tai tehdä mitä vain huvittaa. Monissa hotelleissa on suuret televisiot ja kasapäin maksullisia kanavia ja kanavapalveluita joita ei ehkä kotona näkisi, joten mikset katselisi vaikka koko päivän elokuvia hotellin kanavilta. Yhden vapaapäivän viettämisestä pelkästään sängyssä loikoillen ei kannata ottaa huonoa omatuntoa, sillä kaikkihan me kaipaamme silloin tällöin kunnon lepopäivää.

Sängyssä rentoutumisen lisäksi voi nauttia muista mahdollisista huoneen varusteista, kuten kylpyammeesta, mikäli sellainen huoneesta vain löytyy. Hemmottele itseäsi lämpimällä ja rentouttavalla vaahtokylvyllä tai, ammeen puuttuessa ota pitkä ja kuuma suihku hotellin piikkiin. Kylvyn tai suihkun jälkeen on mukava vetää kylpytakki sekä aamutossut jalkaan ja jatkaa rentoutumista. Joissakin hotellihuoneissa on myös pienet saunat kylpyhuoneiden yhteydessä ja jos sellainen luksus varustus löytyy huoneesta, on siitä ehdottomasti otettava ilo irti.

Kaiken rentoutumisen ohessa on tietysti myös syötävä ja juotava, varsinkin jos huoneessa menee kokonainen päivä ja ilta. Hotellin tarjoamista palveluista riippuen voit joko varustautua rentoon päivään etukäteen ostamalla syötävää ja juotavaa, käyttää hyödyksi hotellin mahdollista huonepalvelua tai tilata ruokaa jostakin lähialueen kuljetuksia tarjoavista ravintoloista. Hotelleissa on usein minibaarit joista saa ensi hätään joitakin tarpeita, mutta harvempi turvautuu niihin tänä päivänä, sillä minibaarit ovat usein räikeä ylihintaisia sekä niiden valikoima on yksinkertaisesti suppea. Huonepalvelusta sen sijaan taas on helppo tilata ja niistä usein löytyy kattavasti valikoimaa kaikenlaiseen makuun. Huonepalvelun tilaaminen kruunaa hyvin vietetyn rentoutumis- ja hemmottelupäivän.

Mikäli haluaa poistua huoneesta, mutta ei hotellilta, on suuressa osassa hotelleja tarjolla erilaisia palveluita ja tiloja joissa viettää aikaa. Voit esimerkiksi tutustua uusiin ihmisiin hotellin yleisissä tiloissa tai baarissa ja ravintolassa. Jos on koko päivän viettänyt aikaa yhdessä huoneessa, voivat seinät alkaa kaatua päälle, tällöin voi mennä vaikka nauttimaan illallista hotellin ravintolaan tai drinkille baariin, mikäli tällaiset palvelut hotellista siis löytyvät.

Useimmissa hotelleissa on myös ilmainen kuntosali, joten jos kaipaat kunnon treeniä päivän aikana, kannattaa tämäkin palvelu ehdottomasti käyttää hyväksi.

Muita palveluita tarjotaan hotellista riippuen, mutta useimmista löytyvät juuri yhteiset tilat, jonkinlainen ravintoja ja / tai baari, sekä kuntosali.

Seuraavan kerran ollessasi lomalla, ethän pelkää antaa itsellesi lupaa viettää kokonaista päivää hotellissasi, mikäli tuntuu siltä että kunnon lepopäivä on tarpeellinen. Loman tarkoituksenahan on myös rentoutua ja kaikki meistä eivät vain pysty rauhoittumaan, mikäli aikataulu on täynnä ja juostaan jatkuvasti paikasta toiseen. Huoneeseen jääminen ja lepääminen on tällöin hyvä ratkaisu asiaan.