Nauti olostasi hotellissa.

Yksi loman parhaita asioita on se, että pääsee pois tutuista ympyröistä ja omasta kodista hotelliin, paikkaan, jossa puolestasi siivotaan ja sinun ei tarvitse huolehtia mistään. Kaikki kaipaavat välillä irtiottoa ja sitä, että joku muu tekee vaihteeksi kotityöt ja laittaa ruoan. Hotellissa majoittuessaan pääseekin nauttimaan juuri tästä luksuksesta. Ainoa asia, joka hotellissa majoittuessa jää omalle vastuulle on käytännössä siitä maksaminen, kaikki muu hoidetaan puolestasi.

Palvelut

Hotellissa oleskelusta kannattakin siis ottaa ilo irti ja käyttää hyväksi kaikki mahdolliset palvelut ja edut, joita hotellissa majoittuminen tuo mukanaan. Hotellien peruspalveluihin kuuluu lähes poikkeuksetta tietysti huoneen siivous ja ylläpito, pyyhkeiden uusiminen säännöllisesti sekä muiden tarvikkeiden täyttäminen. Jos tuntuu että huoneesta puuttuu jotakin tai huoneessa on jotakin vialla, on se hyvä tuoda heti esille, jolloin henkilökunta voi puuttua asiaan välittömästi. Asiakas maksaa huoneesta, ja hänellä on oikeus vaatia juuri sellaista huonetta, josta on maksanut. Mahdollisista epäkohdista on hyvä puhua heti, jolloin hotellilla on mahdollisuus tarjota asiakkaalle hyvä kokemus.

Useat hotellit tarjoavat erilaisia palveluita ja etuja asiakkailleen niin hotellin alueella, kuin myös joskus sen ulkopuolella ja näitä palveluita kannattaa ehdottomasti käyttää hyväkseen. Esimerkkinä voidaan käyttää peruspalveluita, kuten hotellin pyykkipalvelu, kuljetukset, opastukset ja muut palvelut, sekä tietysti hotellin alueen palvelut, kuten ravintolat, baari, kuntosali sekä mahdollisesti myös sauna- ja kylpyläosasto. Nykyajan hotelleissa on monissa jo niin hyvä varustelu ja laajat palvelut, että tuntuu, ettei koko alueelta tarvitse enää edes poistua, mikäli ei niin halua.

Retket ja opastetut kierrokset

Hotellin palveluihin voi kuulua erilaiset retket ja opastetut kierrokset kyseisessä kohteessa, tosin nämä ovat usein maksullisia, mutta niihin kannattaa tutustua, jos on miettinyt vaikkapa jonkin retken tekemistä, sillä usein hotellit tarjoavat asiakkailleen edullisempia paketteja kuin mitä saisi muilta palveluntarjoajilta. Lisäksi omista kuljetuksista tai aikatauluista ei tarvitse huolehtia, kun hotelli järjestää kaiken puolestasi. Sinulle jää tehtäväksi vain herätä ja olla aulassa oikeaan aikaan, muusta on huolehdittu puolestasi. Tämä sopii hyvin erityisesti matkailijoille, jotka eivät ehkä jaksa lomalla järjestää aktiviteetteja omatoimisesti, vaan haluavat todella rentoutua ja antaa jonkun muun hoitaa järjestelyt.

Ravintolat ja baarit

Hotellissa sijaitsevat palvelut, kuten ravintola ja baari voivat olla erityisesti sellaisen matkaajan mieleen joka haluaa ainakin joskus vain rauhoittua hotellissa sen enempää kiertelemättä alueen ravintoloita tai baareja. Tietysti on aina hyvä tutustua paikalliseen elämänmenoon ja ruokatarjontaan, mutta mikäli haluaa vaan nauttia päivän hotellilla rentoutuen, voi sen näiden palveluiden avulla tehdä helposti. Yleensä hotellit, joissa on myös oma ravintola, tarjoavat lisäpalveluna myös huonepalvelua, ja tämä onkin mahtava lisä varsinkin silloin, kun haluaa todella olla vain omassa rauhassaan.

Parhaimmillaan hotellissa oleskelu on rentouttava kokemus

Kaiken kaikkiaan hotellissa oleskelu on siis ihanaa ja rentouttavaa, kunhan siitä vain osaa nauttia oikein. Ja kukapa meistä ei nauttisi siitä, että ei tarvitse itse siivota tai laittaa ruokaa, vaan kaikki tehdään puolestasi. Tavallisen ihmisen arki on usein hektistä ja monesti tuntuu, ettei tehtävien asioden lista lyhene ollenkaan, mutta lomalla ja hotellissa ollessa, voi nuo listat unohtaa ja nauttia hemmottelusta ja vapaa-ajasta täysin siemauksin.

Suosittelemme siis selvittämään seuraavan kerran, kun majoitut hotellissa, että minkälaisia palveluita heillä on tarjolla ja miten voisit hyödyntää noita palveluita niin, että voit viettää mahdollisimman mukavan ja stressittömän loman. Hotellin palveluita kannattaa aina hyödyntää mahdollisuuksien mukaan ja muistaa, että ne ovat siellä juuri sinua, asiakasta, varten.