Erikoisia hotelleja Suomessa.

Suomalaiset ovat maailmalla tunnettuja omituisista tavoistaan sekä erikoisista luonteenpiirteistään. Näihin omituisiin piirteisiin suhtaudutaan ulkomailla usein huumorilla. Ei siis myöskään ihme, että Suomesta löytyy valikoima hotelleja, jotka tuovat mukanaan jotakin uutta, johon kannattaa todella tutustua.

1. Kakslauttanen

Saariselällä sijaitseva Kakslauttanen on ollut paljon esillä viime aikoina, ja siellä ovat vierailleet useat julkkikset ympäri maailman. Kakslauttanen on upea ja tarjoaa matkailijalle aina positiivisesti erilaisen hotellikokemuksen. Hotelli koostuu igluista, joissa on lasikatto ja näin ollen avautuvat esteettömät näkymät Lapin yötaivaalle. Igluissa pääsee ihastelemaan niin kirkasta tähtitaivasta kuin myös Lapille ominaista upeaa valoshowta, eli revontulia.

Iglut ovat melko vaatimattomia joten kovin erityisiä mukavuuksia ei Kakslauttanen tarjoa, mutta yöllinen esitys on luksusta parhaimmillaan. Hieman enemmän varusteluita kaipaavalle löytyy samantyylinen hotelliratkaisu Rovaniemeltä, nimeltään Santa’s Igloos Arctic Circle, jonka iglut ovat enemmän mökkimäisiä, mutta tarjoavat myös upeat puitteet revontulien bongailuun.

2. Hotelli Katajanokka

Hotelli Katajanokka on Helsingin keskustan läheisyydessä sijaitseva hotelli, joka on toiminut vuoteen 2002 asti vankilana. Hotelli avattiin vuonna 2007, ja siitä asti vieraat ovat pääseet yöpymään hotellihuoneissa, jotka on rakennettu aitoihin vankilan selleihin. Tämä onkin varmasti ainoa miellyttävä tapa päästä kokemaan sellissä nukkumista, joka on varmasti ainutlaatuinen kokemus.

Hotellista löytyy kaikki tarvittavat palvelut ja vaikka huoneet sijaitsevatkin vanhoissa selleissä, niissä on nykyään kaikki mukavuudet.

3. Bengtskärin majakkahotelli

Turun saaristossa sijaitseva Bengtskärin majakkahotelli tarjoaa ainutkertaisen mahdollisuuden majoittua 51 metrin korkeudessa majakanvartijan huoneessa. Majakassa on yhteensä 6 huonetta, joten isosta hotellista ei ole kyse, mutta sitäkin erikoisemmasta kyllä. Huoneisiin mahtuu majoittumaan neljä henkilöa kerrallaan, ja hotelli on toiminnassa aina vain kesän ajan, joten varaukset kannattaa tehdä ajoissa.Bengtskärin majakkahotelli tarjoaa vierailleen aitoa saaristolaistunnelmaa, jollaista ei muualla pääse kokemaan.

4. Lumihotelli

Kemissä sijaitseva ja vain talvisin käytössä oleva lumihotelli on varmasti yksi erikoisimmista hotellikokemuksista joita voi elämänsä aikana kokea.

Lumihotelli rakennetaan vuosittain lumesta ja jäästä vaihtuvin teemoin, mutta tietyt perusasiat säilyvät aina samanlaisina. Kylmää yötä ei Lumihotellissa silti tarvitse pelätä, vaan unta saa varsin hyvin kääriytyneenä lampaannahkoihin ja erittäin lämpimiin makuupusseihin. Huoneissa ei ole erityisiä mukavuuksia, joten esimerkiksi vessa sekä kylpyhuone ovat jaettuja vierailijoiden kesken sekä sijaitsevat erillisisessä lämmitetyssä rakennuksessa.

5. Vuojoen kartano

Hieman jännittävämpää yötä kaipaavalle voi Vuojoen kartanon vierastalossa yöpyminen olla hieno kokemus. Vuojoen kartanossa sanotaan kummittelevan ja tätä ovat erinäiset paranormaalien asioiden tutkijat koittaneet selvittää kartanossa yöpymällä. Kartanon lisäksi on mahdollista yöpyä myös paikan vierastalossa, ja kenties bongailla haamuja kartanon tiluksilta.

Kartano tarjoaa opastettuja kierroksia joissa perehdytään niin historiaan kuin myös paikan huhuttuihin haamuihin. Suomessa ei kovin montaa vastaavanlaista paikkaa ole, joten tämä on ehdottomasti jännitystä etsivälle ainutlaatuinen kokemus. Edellä mainittuihin hotelleihin ja majoituspaikkoihin kannattaa todella tutustua ja mennä nauttimaan sekä hyvästä ruoasta että juomasta, upeista maisemista ja positiivisesti erilaisista majoituskokemuksista.

Hotellit ja majoituspaikan tarjoavat ystävällistä ja ammattitaitoista palvelua niin kotimaan matkailijoille kuin myös ulkomailta Suomeen tulleille turisteille.

Yöpymään ja nauttimaan palveluista voi tulla yksin, kaksin tai hieman isommallakin porukalla, mutta muistathan, että huonevaraukset kannattaa aina tehdä ajoissa.

Upeat luontokohteet, ystävällinen palvelu, herkullinen ruoka ja mukava majoitus on asioita, joita jokaisen kannattaa kokea säännöllisin väliajoin elämässään. Positiivisista elämyksistä voi kertoa muillekin, ja aina on mahdollisuus palata uudelleen silloin, kun matkailuelämys on jättänyt positiivisen muiston vierailijoiden mieliin.