Suomen kauneimmat kaupungit

Suomi on täynnä erilaisia ja erikokoisia kaupunkeja, joissa kaikissa on oma viehätyksensä. Olemme listanneet mielestämme Suomen 10 kauneinta kaupunkia, joissa kaikkien kannattaisi ehdottomasti käydä vierailulla. Näissä kaupungeissa voit viettää joko mukavan päivän niihin tutustuen, tai jäädä pidemmäksikin aikaa lomailemaan niin halutessasi. Listan kaupungit eivät ole järjestyksessä, vaan kaikissa niissä on omat hienot puolensa ja syynsä sille minkä vuoksi koemme juuri näiden ansainneen paikkansa kauneimpien kaupunkien listalla.

1. Helsinki

Pääkaupunkimme pääsee listallemme useastakin syystä, joista yksi on ehdottomasti kaupungin kauneus. Helsingissä on paljon upeaa arkkitehtuuria, niin modernia kuin vanhaakin. Lisäksi luonto ja erityisesti meri, sekä saaristo ovat tärkeitä osia Helsinkiä.

2. Turku

Entinen pääkaupunkimme Turku taas on täynnä upeita vanhoja rakennuksia, kuten Turun tuomiokirkko ja monta muuta. Lisäksi Aurajoen ranta istutuksineen ja jokilaivoineen on upea. Turussa kelpaa vierailla niin kesällä, kuin myös joulun aikaan kun kaupunki on kauniisti valoilla koristeltu.

3. Tampere

Tamperetta ei ehkä yleisesti ottaen mielletä Suomen kauneimmaksi kaupungiksi esimerkiksi arkkitehtuurin osalta, mutta myös Tampere on upea kaupunki joka herää eloon varsinkin kesäisin, sillä ympäröivä luonto on olennainen osa kaupunkia ja sen viihtyvyyttä.

4. Porvoo

Porvoossa upeaa on erityisesti sen vanha kaupunki ja vanha tuomiokirkko. Pastellin sävyinen vanha kaupunki mukulakivikatuineen on ehdoton kohde, niin kesällä kuin myös joulun aikaan. Porvoo on lisäksi merenrantakaupunki jonka läpi kulkee joki jonka varrella voi nauttia maisemista vaikka jokiristeilyllä.

5. Lappeenranta

Saimaan saaristossa sijaitseva Lappeenranta on kaunis kaupunki joka herää eloon erityisesti kesäisin. Saariston läheisyys sekä luonto on iso osa Lappeenrannan vetovoimaa.

6. Rauma

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva vanha Rauma on yksi Suomen tunnetuimpia vanhoja kaupunkeja, eikä syyttä. Vanha Rauma on upea paikka ja siellä saa helposti kulumaan päivän jos toisenkin vanhoja rakennuksia katsellen ja ravintola- sekä kahvilatarjonnasta nauttien.

7. Rovaniemi

Pohjoisessa sijaitseva Rovaniemi on erityisesti talvea rakastavan ihmisen ehdoton kohde, mutta Rovaniemi on upea myös kesällä. Alvar Aallon kädenjälki näkyy kaupungin ulkonäössä ja tämä saakin monet hänen työstään pitävät vierailemaan Rovaniemellä. Kaupunki on ehdottomasti parhaimmillaan joulun aikaan, onhan se joulupukin virallinen koti.

8. Raasepori

Raasepori on upea kaupunki jota kiertämällä pääsee taatusti historiallisiin tunnelmiin. Kaupungista löytyy niin raunioita kuin muitakin historiallisia kohteita, joissa vierailla. Tämä kaikki on vielä kruunattu Raaseporia ympäröivällä upealla luonnolla, joten voidaan sanoa että Raasepori on lähes täydellinen paketti.

9. Hanko

Hanko on kiistatta yksi Suomen parhaita kesäkaupunkeja ja jo pelkkä nimi tuo mieleen hiekkarannat ja pitsihuvilat. Hanko on yksi ehdottomia kesän kohteita, sillä se on silloin juuri parhaimmillaan. Hangossa järjestetään myös kesällä paljon erilaisia tapahtumia joihin osallistua.

10. Maarianhamina

Ahvenanmaalla sijaitseva Maarianhamina on listauksen kaupungeista ehkä vaikeimmin tavoitettava, mutta täysin käymisen arvoinen paikka. Maarianhamina on mukavan kokoinen kaupunki täynnä vanhoja ja viehättäviä puutaloja, sekä tietysti upeita saarimaisemia.

Suomi on pitkä ja monipuolinen maa, sekä täynnä toinen toistaan upeampia ja mielenkiintoisia kaupunkeja ja kyliä. Nämä listan kaupungit ovat niistä vain pienen pieni osa ja suosittelemmekin näiden kauniiden kaupunkien lisäksi, vierailemaan mahdollisimman monessa suomalaisessa kaupungissa. Maamme kaupungeissa on monimuotoista elämää ja kaikista löytyy se oma viehätyksensä jonka vuoksi kaupunki erottuu muista. Jos oma kotikaupunkisi ei tältä listalta löydy, älä huolehdi, sillä olemme sitä mieltä että kaikki Suomen kaupungit ansaitsisivat paikan tältä listalta.